Нинова отново победи вътрешната опозиция в БСП с огромно мнозинство Вътрешната

...
Нинова отново победи вътрешната опозиция в БСП с огромно мнозинство Вътрешната
Коментари Харесай

Превратът в БСП не успя! Нинова отново победи вътрешната опозиция с огромно мнозинство


Нинова още веднъж победи вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия с голямо болшинство

 

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия не можа да вземе главата на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, въпреки че се опита шумно да преобърне дневния ред на 50-тия конгрес на партията.

 

Предложението им да се приключи предварително мандата на ръководителя беше подкрепено от 221 делегати на форума и отхвърлено с гласовете на 537 от присъстващите в залата.

 

С това разбиващо болшинство Нинова даде отпор на опозиционерите, макар грозните кавги, които те провокираха и опита им за бойкот на конгреса. След неуспеха им опозиционерите напуснаха конгреса в НДК.

 

Начело на " опита за атентат " в Българска социалистическа партия, по думате на проф.Гечев, застанаха еводепутатът Петър Витанов, министърът на правораздаването Крум Зарков и някогашният народен представител Валери Жаблянов, които още в първите мигове на конгреса се пробваха да трансформират дневния ред на заседанимето. Те окупираха откритите микрофони и настояха като първа точка на конгреса да влезе решение за преустановяване на пълномощията на Нинова. Зад тях сепстраиха  Светлана Шаренкова, Георги Пирински, дъщерята на Пирински -Анна Пиринска, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, а с изявления се включиха министърът на спорта Весела Лечева и Валя Богданова. Отвън пред залата пък " звук " в системата, и главно пред медиите, създаваше Кирил Добрев.

 

След като предлагането им за преустановяване мандата на Нинова бе подложено на гласоподаване и отхвърлено с голямо болшинство от делегатите на конгреса, опозиционерите се изнизаха от залата и ползата им към работата на конгреса секна.

 

  " Това беше цирк за пред посланиците ", разяснява засегнат пратеник от провинцията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР